Tarta cu ricotta si sparanghel

11 Iunie 2018, 10:15

Ingrediente:

Aluat:

Faina: 250 g

Unt: 150 g

Sare: o lingurita

Lapte (rece): o lingura

Umplutura:

Ricotta (sau urda): 300 g

Leurda (sau patrunjel, marar, spanac): o legatura 

Oua: 2 buc

Sparanghel: o legatura

Sare si piper: dupa gust

Mod de preparare:

Untul se amesteca cu oul. Se adauga faina, sarea si se framanta pana amestecul are o textura granulara. Se adauga laptele si se framanta pana cand aluatul devine omogen.  Aluatul se impacheteaza in folie alimentara si se lasa la frigider 30 de minute – o ora.

Se pregateste o tava de tarta cu fundul detasabil si se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.

Aluatul racit se intinde pe o foaie de 3-4 mm grosime si se pune in tava, avand grija sa imbrace bine toata forma. Se indeparteaza excesul de aluat de pe margine. 

Se coace timp de 25 – 30 de minute, fara umplutura, pana se rumeneste, apoi se lasa la racit.

Intr-un bol se amesteca ricotta, ouale, verdeata maruntita, sare, piper si se umple forma de tarta. 

Se decoreaza cu sparanghel proaspat. 

Pofta Buna!

Relationate