Souffle de zmeura

22 Aprilie 2018, 10:00

(4 portii):

Ingrediente

Oua: 3 buc 

Zahar: 100 g 

Faina: 25 g 

Zmeura: 200 g 

Lapte: 150 g 

Smantana: 100 g 

 

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune zmeura cu 50 g zahar la foc mediu. Daca se foloseste zmeura proaspata adaugati 1-2 linguri apa, iar pentru zmeura congelata nu este nevoie. 

Se lasa sa scada continutul la jumatate, urmand sa trecem gemul printr-o sita fina pentru a elemina samburii. Apoi continutul se lasa la racit in frigider. 

Se amesteca, intr-un bol galbenusul a trei oua cu 50 g de zahar si 25 g de faina, pana se va topii zaharul.

Se pune intr-o cratita laptele si smantana la foc mediu. Cand este aproape de a da in clocot se adauga laptele peste galbenusul frecat, treptat, amestecand continuu. Crema rezultata se repune pe foc (mediu) si se amesteca pana devine omogena (se ingroasa). Dupa ce se obtine crema trebuie tinuta la frigider. 

Se bat albusurile ramase cu 50 g zahar pana se formeaza o bezea ferma. Se incorporeaza gemul obtinut cu crema si se amesteca usor cu bezeaua obtinuta. Ramachinele se ung cu unt si se presara cu ciocolata rasa. Umplem ramachinele si le bagam la cuptor la 190 grade 10 minute.

Pofta Buna!

Relationate