Boluri mexicane cu carne de curcan, salata Caprese cu naut si spuma de ciocolata 

13 Mai 2018, 12:00

1. Boluri mexicane cu carne de curcan

Ingrediente:  

  • Carne tocata: 450 g
  • Ulei masline: 1 lingura
  • Conserva fasole: o buc (rosie sau neagra)
  • Conserva porumb: o buc
  • Ceapa: o buc
  • Rosii (cherry): 250 g
  • Chimen (macinat): ½ lingurita
  • Parika (afumat): ½ lingurita
  • Usturoi (granulat): ½ lingurita
  • Orez (brun): 2 cani 
  • Lime: 2 buc
  • Coriandru: o leg
  • Sare si piper: dupa gust

Mod de preparare: 

  • Incingeti ulei intr-o tigaie pe focul medium al aragazului. Adaugati carnea de curcan, mirodeniile (chimen, paprika si usturoi) si gatiti 8-10 minute, faramitand-o usor cu o lingura de lemn.
  • Pentru a ansambla bolurile mexicane puneti ingredietele dupa cum urmeaza in fiecare bol: 1/2 cana de orez brun, 1/4 cana de porumb, 1/4 cana de fasole, 1/2 cana carne de curcan, cateva rosii cherry si ceapa rosie.
  • Stoarceti lime deasupra si garnisiti cu patrunjel/coriandru. 


2. Salata Caprese cu naut

Ingrediente:  

  • Conserva naut: o buc
  • Ulei masline: oo lingura
  • Mozzarella (mini): ½ cana
  • Rosii cherry: ½ cana
  • Otet blasamin: ½ lingura
  • Busuioc: o leg
  • Sare si piper: dupa gust


Mod de preparare:

  • Scurgeti nautul de apa din conserva si pastrati-o intr-un bol. Din ea vom face un delicios desert mai tarziu.
  • Intr-un bol mare, amestecati nautul, rosiile cherry si mozzarella. Adaugati frunze de busuioc proaspat, otet balsamic si ulei de masline.
  • Asezonati cu sare si piper dupa gust.


3. Spuma de ciocolata

Ingrediente

  • Conserva naut: o buc
  • Lamaie: o lingurita
  • Ciocolata neagra (vegana): 140 g
  • Zmeura: décor

Mod de preparare:

  • Taiati ciocolata in bucatele mici si puneti-o la topit intr-un bol la bain marie. Amestecati din cand in cand, apoi odata ce acesta s-a topit, lasati-o sa se raaceasc..
  • Puteti sa topiti ciocolata si in cuptorul cu microunde in serii de cate 30sec la 50% power, amestecand binede fiecare data.
  • Lasati ciocolata sa se raceasca pentru 10-12 minute inainte de a o amesteca cu spuma.
  • Intre timp, puneti apa de la naut intr-un bol mare impreuna cu zeama de lamaie. 
  • Mixati pana cand aceasta devine ca o spuma asemanatoare albusurilor batute. 
  • Turnati ciocolata topita peste spuma de aquafaba si cu ajutorul unei spatule incorporati bine pana cand obtineti o compozitie fina.
  • Puneti aceasta compozitie in 4 borcanase/pahare mici si lasati la frigider peste noapte.
  • Decorati cu zmeura inainte de a servi!

Pofta Buna!

Relationate